Nakon uspješnih dosadašnjih radionica Mama zna! u Centru za kulturu prehrane održat će se i 3. kulinarska radionica Suzy Josipović Redžepagić s temom: “Riža i rižota”.
U četvrtak, 21. ožujka u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, autorica najprodavanije domaće kuharice u 2012. polaznike će naučiti kako skuhati rižu al dente, koja je riža najbolja za rižoto, što je to soffrito, kakvim jušnim temeljcem treba zalijevati rižu, koji su to začini koji pašu i uz koju vrstu rižota, poslužiti rižoto kao predjelo ili glavno jelo, treba li prvo oprati rižu ili ne te što će rižotu dati posebnu teksturu i punoću da bi rižoto bio kremastiji i ukusniji…
“Priča o riži i rižotima je jako opširna priča, ali temelj dobrog rižota je uvijek isti. Iako postoje stotine vrsta rižota jer rižoto se može pripremiti skoro sa svakom namirnicom, svaki rižoto ima četiri obavezna sastojka bez kojih ne ide”, dodala je Suzy.