Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Al Jazeera u 4 milijuna domova

Program Al Jazeere Balkans od danas je dostupan i putem SBB-a, Telemacha Slovenije i Net TV-a čime je ostvario doseg od četiri milijuna kućanstava u regiji i diljem Europe.

AJB studio 2Al Jazeera Balkans je prvi informativni kanal u regiji pokrenut u studenome 2011. godine, a danas emitira 300 minuta vijesti i to u 16h, 18h, 20h, 21h i 22h. U godinu i pol dana otkako se emitira Al Jazeera Balkans je prikazala više stotina dokumentaraca o svim temama sa svih kontinenata. ‘Što je ubilo Arafata’, ‘Zidovi srama’, ‘Financijski krah’, ‘Zastave svijeta’, ‘Za stolom s teroristima’, ‘Usudi se i probaj’, ‘Priče s istoka’, samo su neki od njih. U regiji i svijetu održavali su se brojni izbori i padovi režima, a reporteri Al Jazeere Balkans pokrivali su sve njih detaljnije od ostalih televizija donoseći najsvježije informacije o njihovom tijeku, rezultatima i posljedicama. Al Jazeera Balkans  promovira slobodu mišljenja, govora i jezika. Tema haških suđenja popraćena je nerijetko i uključivanjem uživo u donošenje presuda. Radeći pod sloganom “Iz svakog kuta i sa svake strane” Al Jazeera Balkans svojim neovisnim i nepristranim izvještavanjem donosi neispričane priče. Gdje god se nešto događalo novinarska ekipa Al Jazeere Balkans nastojala je tamo stići, snimiti i živjeti ono što vidi i čuje, ne docirati publici i ne nametati joj zaključke. Reporteri Al Jazeere Balkans izvještavaju i za ostale kanale Al Jazeerine mreže prenoseći tako vijesti iz regije milijardi gledatelja diljem svijeta.

Od početka emitiranja do danas Al Jazeera Balkans je pokrenula niz emisija – ‘Kontekst’, dnevni informativni talk show koji okuplja stručnjake, političare, znanstvenike, osobe od društvenog značaja da o sličnim problemima govore iz kuta svoje zemlje. Emisiji ‘Recite Al Jazeeri’ odazvali su se brojni uvaženi, istaknuti i renomirani ljudi koji imaju mnogo toga za reći. Al Jazeera Balkans je uvela i vlastiti sportski magazin s naglaskom na regiju i ‘Al Jazeera svijet’ s pričama o svim sjajnim ljudima koji ne stanu u redovne vijesti, a prostor svakako zaslužuju. Također u programu Al Jazeere Balkans važno mjesto zauzima i poslovni magazin ‘Al Jazeera Business’ s osebujnim voditeljima, gostima i vrhunskom grafikom za stručne analize.

Al Jazeera Balkans uz  središnji studio u Sarajevu radi i iz regionalnih centara u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, ali koristi i mrežu dopisnika iz Ljubljane, Podgorice, Prištine i Banja Luke te iz Washingtona, Londona, Istanbula i Bruxellesa, a koristi i mrežu od 70-ak dopisništava koje Al Jazeera mreža ima diljem svijeta.

Dopisništvo Al Jazeere Balkans iz Hrvatske smješteno je u Zagrebu odakle izještavaju reporteri Ivana Brkić, Martina Kiseljak i Ivan Ćorkalo uz podršku tehnike i producenta Marija Kanaeta. U sjedištu Al Jazeere Balkans u Sarajevu uz Gorana Milića i Lamiju Alečković rade i drugi reporteri, producenti i prezenteri iz Hrvatske: Mirjana Hrga, Stipe Sladoljev, Tanja Novak, Marin Veršić i Sanja Medica. Iz SAD-a izvještava Ivica Puljić.

Al Jazeera Balkans dosegla je 4 milijuna kućanstava u regiji. U Hrvatskoj je dostupna putem satelita, kabla i interneta – na platformama putem kojih televiziju u RH prati čak trećina kućanstava i to na sljedećima: Max TV, B.net, Total TV, Optima Telekom Opti TV, Iskon TV, H1TV, Dastin Bjelovar te putem live streaminga na balkans.aljazeera.com/uzivo, facebook.com/AJBalkans, YouTube.com/AJBalkans i Twitter: @AJBalkans.

Više informacija o tome kako pratiti program u cijeloj regiji potražite na http://ajb.tv/kako-nas-gledati.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *