Možda ne slavite Valentinovo jer vjerujete da je svaki dan prilika da najbližima pokažete zašto vam je stalo do njih, no nemojte da vas to spriječi da probate recept s potpisom Mirjane Špoljar.
Trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu zaljubljenima preporučuje da život začine sočnim slatkim okusima jer ljubav i hrana itekako imaju mnogo toga zajedničkog. Primarno da nas učine sretnima.
Isprobajte i uživajte!
DESERT ZA ZALJUBLJENE
KREMA:
Slatko vrhnje 6 dl
Bijela čokolada 300 g
Mahuna Vanilija 1 kom
Zvijezda margarin s maslacem 80 g
Na pari otopimo 1,5 dl slatkog vrhnja, čokoladu, te dodamo sjemenke mahune vanilije. U mlaku smjesu dodamo Zvijezda margarin s maslacem, pa smjesu ohladimo.
U ohlađenu smjesu umiješamo tučeno slatko vrhnje koje smo napravili od preostalog slatkog vrhnja (4,5 dcl).
Dobivenom smjesom punimo kalupe te ih zamrznemo.
KARAMELIZIRANE JAGODE:
Šećer kristal 50 g
Jagode smrznute 100 g
sok od pola limuna
Cimet 1 g
Vanilin šećer 1 kom
Na tavi otopimo šećer u karamel. Dodamo mu smrznute jagode te ostale sastojke pa kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
Dobro ohladimo pa stavimo u sredinu svakog kalupa.
Na dno svakog kalupa stavimo tanki sloj biskvita.
Kalupe zamrznemo, te po želji prelijemo čokoladnom ocaklinom ili crvenim preljevom za torte
Mirjanin savjet:
Umjesto jagoda možete staviti neko dugo crveno voće. Ukoliko nemate silikonski kalup, možete upotrijebiti i metalni.