Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Glamourozne krafne

krafnePokušajte s nama napraviti krafne bez kapi ulja i uživajte u njima bez straha od viška kilograma.

Potrebno:

600 g glaktog brašna
1 suhi kvasac
1 vanilin šećer
prstohvat soli
30 g omekšalog maslaca
60 g šećera
1 jaje
350 ml mlijeka
Priprema:
-       od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto
-       ostaviti da se digne, te ga premjestiti na pobrašnjenu površinu
-       razvaljati na prst debelo
-       izrezivati okrugle oblike i unutar njih napraviti krug
-       slagati ih u protvan obložen papirom za pečenje
-       ostaviti da se dignu
-       peći na 200°C dok dobiju lijepu koricu
-       premazati ih uljem i nastaviti peći do rumene boje
-       ostaviti da se ohlade
-      premazati ih glazurom,  bojom za kolače ili čokoladom
-       po želji ih posipati šećerom u prahu ili šarenim mrvicama
Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *