Pokušajte s nama napraviti krafne bez kapi ulja i uživajte u njima bez straha od viška kilograma.
Potrebno:
600 g glaktog brašna
1 suhi kvasac
1 vanilin šećer
prstohvat soli
30 g omekšalog maslaca
60 g šećera
1 jaje
350 ml mlijeka
Priprema:
- od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto
- ostaviti da se digne, te ga premjestiti na pobrašnjenu površinu
- razvaljati na prst debelo
- izrezivati okrugle oblike i unutar njih napraviti krug
- slagati ih u protvan obložen papirom za pečenje
- ostaviti da se dignu
- peći na 200°C dok dobiju lijepu koricu
- premazati ih uljem i nastaviti peći do rumene boje
- ostaviti da se ohlade
- premazati ih glazurom, bojom za kolače ili čokoladom
- po želji ih posipati šećerom u prahu ili šarenim mrvicama
Dobar tek!