Francuski tost s jabukama, cimetom i maskarponeom
Bilo koji dan koji započne s mirisnim francuskim tostom i mirisnim jabukama jednostavno mora biti dobar! Donosimo vam super ideju za fini glamurozni doručak koji će probuditi i vas i vaše nepce, a ne treba vam ni 20 minuta da osvane na vašem stolu:
Priprema:
Jabuku ogulite, uklonite koštice i narežite na šnitice. Stavite u tavicu na zagrijani maslac, dodajte šećer, cimet, med i limunov sok pa sve zajedno kuhajte oko 15 minuta da jabuke omekšaju, a umak lagano zgusne tj. ukuha u sirup. Na kraju dodajte čep ruma.
Zamutite jaje, mlijeko, šećer i vanilin šećer pa miješajte da se sav šećer otopi. U tu smjesu potopite šnitu po šnitu tosta. Pustite da svaka šnita tosta odstoji u smjesi par sekundi.
Ulje dobro zagrijte pa na njemu popržite tost sa svake strane.
Prženi tost izvadite na papirni ubrus da upije masnoću od prženja.
Slažite na tanjur redom tost, malo sirupa, žlica maskarponea, pirjane jabuke pa opet tost itd.
Prije konzumiranja pustite da odstoji minutu kako bi u tost upio sirup.