Tzaziki umak odlično paše uz razna jela. Ja sam ga ovog puta isprobao u kombinaciji s goveđim trakicama i moram reći da je jako poboljšao obrok.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 5 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– goveđi file (biftek),
– 1 oguljeni krastavac,
– bijeli vinski ocat,
– grčki jogurt,
– 1 manji režnjić češnjaka,
– 3 žlice maslinovog ulja,
– papar,
– kopar (po mogućnosti svježi, inače sušeni)
Priprema:
Krastavac naribamo, posolimo i dodamo mu žlicu bijelog vinskog octa. Režnjić češnjaka sitno nasjeckamo i dodamo u grčki jogurt. Pomiješamo zajedno s 3 žlice maslinovog ulja i 2 žlice bijelog vinskog octa. Posolimo i popaprimo. U kuhinjskoj krpi ocijedimo višak vode iz krastavca, a zatim ga dodamo u grčki jogurt. Na kraju umiješamo kopar. Sve zajedno još jednom promiješamo.
Meso ispečemo s obje strane na maslinovom ulju. Posolimo i popaprimo. Poslužimo s tzaziki umakom i povrćem po izboru.