Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Idealan doručak za Majčin dan uz Lavazzu

Doručak u krevetu intimnog i neočekivanog stila najbolji je način proslave Majčinog dana od samog jutra. Prije nego što se probudi, otiđite  u kuhinju i pripremite jela koja ona neće moći zaboraviti.

Prije svega, imajući na umu sastojke koje najviše voli, pripremimo joj ukusnu kombinaciju okusa koja će pokazati kako kava jelu može dati iznenađujuću dubinu i bogatstvo. Lavazzini stručnjaci za kavu iz Lavazzinog Centra za obuku u Torinu pokazat će vam kako jednostavno možete iskoristiti svoju omiljenu kavu kako biste svojoj mami pripremili poseban doručak.

Ako je vaša mama sofisticirani tip osobe, pokušajte pripremiti jednostavan i malen doručak koji oslikava raskošnu sliku bečke elegancije sa svakim gutljajem.

Bečka kava

caffe_viennese_gallery
PRIPREMA

Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu.

Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag.

Pospite čokoladnim mrvicama.

Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.

 

SASTOJCI
Za 1 porciju

40ml (1 šalica) produženog espressa ili mocha kave

25g šlaga

2g čokoladnih mrvica

10g čokoladnog sirupa

 

Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto

A zatim je impresionirajte zdravim i ukusnim jelom koje će joj se zasigurno svidjeti.

Kruh od Kamut®* horasanske pšenice s okusom kave poslužen s kandiranom domaćom slaninom

pane_kamut_caffe_galleryPRIPREMA
1. korak

Otopite kvasac i šećer u mlakoj vodi.

Prosijite dvije vrste brašna. Zamijesite smjesu od pola brašna s vodom i kavom te tijestu dodajte sol. Zatim dodajte ostatak brašna i nastavite mijesiti oko 20 minuta.

Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se digne na sobnoj temperaturi sve dok ne udvostruči volumen (oko 3 sata). Obložite lim za pečenje papirom za pečenje te pospite dno kukuruznim brašnom kako se kruh ne bi zalijepio.

 

Izvadite tijesto iz zdjele, malo promijesite, izrežite na 3 dijela i stavite ih u lim za pečenje

Pokrijte lim za pečenje prozirnom folijom i pustite da se tijesto diže na sobnoj temperaturi još 2 sata, sve dok se ne udvostruči. Nakon što se tijesto digne, stavite ga u pećnicu uz posudu punu vode i pecite na 200°C (390°F) oko 20-25 minuta.

2. korak

Pospite kriške slanine šećerom od šećerne trske i pecite ih u mikrovalnoj pećnici ili konvencionalnoj pećnicu koristeći način rada roštilja 1-1,5 minutu.

SASTOJCI

Za 2 kriške kruha

1,5 šalica hladne kuhane kave (čiste, bez dodane vode)

2 žlice vode

2 žličice kave u prahu

1 šalica brašna

1 šalica Kamut®* brašna od horasanske pšenice

1 žličica šećera

3 žličice soli

3 žličice kvasca

2 komada slanine (za 1 porciju)

*Kamut® je registrirani zaštitni znak treće strane bez ikakve poveznice s Luigi Lavazza S.p.A.

Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Rossa

 A ako vaša mama više voli tradicionalne recepte, odaberite dva sastojka za koja ne bi očekivala da će ih naći zajedno u jutarnjoj poslastici i pripremite joj Kolač spajajući kokos i ječam.

PRIPREMA

Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko 2 sata prije nego što budete spremni početi. Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno s kvascem i bademovim brašnom. To će rezultirati još laganijim i prozračnijim tijestom. Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo, kako se ne bi stvorile grudice.

Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu. Napunite namazane kalupe. Pecite u pećnici zagrijanoj na 185° 45 minuta.

SASTOJCI

plumcake-caffe-orzo_galleryZa 10 porcija

150 g omekšanog maslaca

185 g šećera

150 g jaja

50 g žumanjka

225 g kokosovog brašna

75 g mlijeka

50 ml ječma

200 g običnog brašna

50 g bademovog brašna

22 g kvasca

 

Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Oro

Na kraju, ponudite joj jedinstvenu recepturu talijanske kave sa slatkom notom čokolade kako bi buđenje bilo još posebnije.

Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za energičan početak dana!

PRIPREMA

marocchino_fondente_gallerySkuhajte espresso u maloj staklenoj čaši.

Dodajte mrvice tamne čokolade.

Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.

Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka.

Još jednom pospite kakaom u prahu.

SASTOJCI
Za 1 porciju
1 espresso

1 mrvice tamne čokolade

gorki kakao prah

tamni papar

vruće mlijeko

 

Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto

Savjetujemo vam da obratite pažnju na detalje: nemojte svojoj mami poslužiti nešto što joj se ne sviđa, pokušajte se prisjetiti njenog ukusa i pripremiti njezina omiljena jela.

Osim toga, neka to bude užitak i za oči. Poslužite sve delicije koje ste pripremili na lijepom pladnju u službi najljepših jela i pribora za jelo koje imate. Završite pripremu malom vazom s njoj posvećenim cvijećem.

Prekrasan način da zajedno lijepo započnete Majčin dan.

*****

O grupi Lavazza

Osnovana 1895. godine u Torinu, talijanska pržionica je u vlasništvu obitelji Lavazza već četiri generacije. Kao jedna od najvažnijih svjetskih pržionica, Grupa trenutno posluje u više od 90 zemalja putem podružnica i distributera, a izvozi oko 60% svoje proizvodnje. Lavazza zapošljava ukupno 3.000 ljudi s prometom većim od 1,9 milijardi € u 2016. godini. Tvrtka Lavazza je u svojim samim počecima izumila koncept miješanja – ili drugim riječima, umijeće kombiniranja različitih vrsta kave iz različitih geografskih područja – nešto što je i danas posebnost većine proizvoda.

Tvrtka također ima 25-godišnje iskustvo u proizvodnji i prodaji sustava i proizvoda kave u porcijama. Lavazza je bila prva talijanska tvrtka koja je ponudila sustav espresso kave u kapsulama.

Lavazza djeluje u svim segmentima poslovanja: usluga posluživanja kave kod kuće, izvan kuće i u uredu, uvijek s naglaskom na inovacijama u tehnologijama i sustavima potrošnje. Lavazza je razvila svijest o svom brandu kroz važna partnerstva savršeno usklađena sa strategijom internacionalizacije branda kao što su ona u svijetu sporta s Grand Slam teniskim turnirima, te partnerstva u području umjetnosti i kulture s prestižnim muzejima kao što su Muzej Guggenheim u New Yorku, zbirka Peggy Guggenheim u Veneciji, Državni muzej Hermitage u St. Petersburgu u Rusiji.

Kao tvrtka koja nastavlja strateški put globalizacije, Lavazza grupa kupila je lokalne dragulje na ključnim tržištima kao što su francuski Carte Noire (2015), danski Merrild (2015) i sjevernoamerički Kicking Horse Coffee (2017). Osim toga, 2017. godine Grupa je proširila doseg svoje distribucije kupnjom francuske tvrtke Espresso Service Proximité te talijanske tvrtke Nims.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *