Jesen nam je stigla i sa njom svi njeni mirisi. Ne mislimo pritom na miris kiše, već na aromatične mirise jesenskih plodova, poput buče! Donosimo Vam jedan vrlo jednostavan i vrlo fini recept za jesensku rapsodiju okusa:
Sastojci (za kalup promjera cca 26 cm)
Za tijesto:
Za kremu:
Za šlag:
Priprema:
Od sastojaka umjesite prhko tijesto. Umijesite s hladnim kockicama maslaca i mijesite brzo kako se maslac ne bi otopio pod toplinom ruku.
Tijesto umotajte u foliju i ostavite da odstoji na hladnom oko pola sata.
Meso buče narežite na kockice i skuhajte u vodi da omekša. Procijedite i još dok je vrelo protisnite kroz fino cijedilo ili ispirirajte štapnim mikserom.
Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, limunov sok, žutanjke, cimet i puding prašak pa dobro sjedinite. Pustite kratko da se ohladi. Tijesto razvaljajte i obložite dno i rubove kalupa.
Izbodite vilicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 5 minuta pa izvadite.
U fil lagano umiješajte čvrsti snijeg od 3 bjelanjka pa prebacite u kalup s tijestom. Vratite u pećnicu i pecite 30 minuta na 185°C.
Dobro ohladite, obložite šlagom te na kraju lagano pospite cimetom.
I Vaš jesenski desert je spreman! Uživajte!