Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Jesenska delicija: pita od muškat buče i cimeta

Jesen nam je stigla i sa njom svi njeni mirisi. Ne mislimo pritom na miris kiše, već na aromatične mirise jesenskih plodova, poput buče! Donosimo Vam jedan vrlo jednostavan i vrlo fini recept za jesensku rapsodiju okusa:

pita-bundeva-buča

Sastojci (za kalup promjera cca 26 cm)

Za tijesto:

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g polubijelog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • ½ praška za pecivo

Za kremu:

  • 1000 g muškat buče (očišćene)
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • pola čajne žličice mljevenog cimeta
  • sok od pola limuna
  • 3 žutanjka
  • 3 bjelanjka
  • 1 puding prašak od vanilije

Za šlag:

  • 500 g vrhnja za šlag
  • 1 šlagfix
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

Od sastojaka umjesite prhko tijesto. Umijesite s hladnim kockicama maslaca i mijesite brzo kako se maslac ne bi otopio pod toplinom ruku.

Tijesto umotajte u foliju i ostavite da odstoji na hladnom oko pola sata.

Meso buče narežite na kockice i skuhajte u vodi da omekša. Procijedite i još dok je vrelo protisnite kroz fino cijedilo ili ispirirajte štapnim mikserom.

Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, limunov sok, žutanjke, cimet i puding prašak pa dobro sjedinite. Pustite kratko da se ohladi. Tijesto razvaljajte i obložite dno i rubove kalupa.

Izbodite vilicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 5 minuta pa izvadite.

U fil lagano umiješajte čvrsti snijeg od 3 bjelanjka pa prebacite u kalup s tijestom. Vratite u pećnicu i pecite 30 minuta na 185°C.

Dobro ohladite, obložite šlagom te na kraju lagano pospite cimetom.

 

I Vaš jesenski desert je spreman! Uživajte!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *