Sredina tjedna oduvjek je bila rezrvirana za brze obroke obzirom na „ludi tempo“ života.
Naš chef, Siniša Škender – Kuki, službeni kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr pripremio je na prvi pogled komplicarni, a zapravo vrlo jednostavan i ukusan obrok.
Naš prijedlog za današnji ručak su juneće šnicle u umaku od crnog piva.
Za pripremu ovog fantastičnog obroka potrebno nam je:
Juneće šnicle – 4 komada (oko 0.8kg)
Crveni luk 0.10kg
Mrkva 0.20kg
3 jušne žlice meda; Crvena slatka paprika; Stabiljka celera 0.10kg.; Poriluk 0.10kg.; Crno pivo 0.5 lit.
Priprema:
na masnoči ispržimo juneće šnicle koje smo prthodno istukli i nasolili
Zatim na tu masnoću stavimo luk i poriluk (luk i poriluk narežemo što sitnije), kada malo“ uvene“ dodamo mrkvu koju smo naribali na krupniji ribež, zatim dodamo celer stabljiku koji narežemo isto sitno.
Kada povrće malo popusti vratimo šnicle da se pirjaju.
Zaljevamo sa crnom pivom, možemo začiniti sa solju i crvenom paprikom dinstamo oko 40 minuta i poslužimo sa kuhanom tjesteninom.
Dobar tek!