Da i pileća krilca mogu biti “glamourozna” ako ih se pripremi na malo drugačiji način, dokazuje sljedeći recept. Slatko- kisela kombinacija dat će ovim krilcima baš onoliko svježine da polete – ravno u vaša usta… mmmm…
Sastojci:
3-4 velike žlice meda,
2 velike žlice soka od limete,
1 žličica naribane limetine korice,
režanj češnjaka, protisnut,
prstohvat soli,
prstohvat papra,
pola velike šalice brašna,
ulje za pečenje.
Priprema:
U velikoj zdjeli izmješajte sve sastojke osim brašna i pustite da se prožmu.
U međuvremenu, u plastičnu vrećicu (ili veću posudu s poklopcem) uspite brašno, dodajte pileća krilca i dobro promješajte, da su potpuno prekriveni brašnom. Pržite u dubokoj masnoći (bar tri prsta dubokom ulju) dok ne postanu zlatnožute boje. Izvadite na papirnati ubrus, koji će upiti višak masnoće, servirajte na pladnju, te ih prelijte s predhodno pripremljenim umakom.
Dobar tek!