Imate klince koji ne vole mrkvu? Evo načina kako da vaša djeca zavole ovu čudesno i zdravo povrće.
Za ovaj zdravi iukusni kolač potrebno vam je malo vremena i dobre volje.
Tijesto:
60 ml ulja
180 ml rastopljenog maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
280 g oštrog brašna
300 g šećera (poželjno bi bilo da je muscovado ili demerara)
2 žličice soda bikarbone
1 žlica cimeta
po prstohvat klinčića i muškatnog oraščića
1/2 žličice soli
400 g naribane mrkve
60 g svijetlih grožđica
4 velika jaja
Krema:
450 g krem sira
100 g neslanog maslaca
200 g šećera u prahu
Žličica arome vanilije
Sjeckani orašasti plodovi za posip
Tijesto:
Obložite kalup promjera 25x25cm papirom za pečenje, pećnicu zagrijte na 175°, 180°.
Prosijte u jednu posudu sve suhe sastojke. Maslac rastopite na laganoj vatri.
U drugoj posudi lagano mikserom istucite jaja, ne trebaju puno dobiti na volumenu.
Dodajte im rastopljeni maslac, ulje i aromu vanilije.
Lagano mokroj smjesi umiješajte sve suhe sastojke, tek toliko da se sve poveže.
Na kraju dodajte naribanu mrkve i grožđice.
Pecite na 175°C otprilike 50 minuta.
Krema:
Maslac pjenasto istucite sa šećerom i vanilijom pa mu dodajte krem sir, dobro povežite mikserom.
Kolač prerežite na pola ,namažite jednim dijelom kreme,poklopite i namažite ostatkom kreme.
Pospite sjeckanim orasima ili lješnjacima, pistacijama i sl.