Prepune povrćem, ove lazanje čine hranjiv i zdrav obrok.
Sastojci:
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 mali korijen komorača, nasjeckan na kockice
1 glavica nasjeckanog luka
4 nasjeckana češnja češnjaka
2 žlice peršina
2 žličice sjemenki komorača
120g očišćenih lignji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi. Dodajte komorač, luk i 2 češnja češnjaka. Kuhajte 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte peršin i sjemenke komorača. Kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte lignje i losos. Kuhajte 1 minutu. Dodajte škampe i plodove mora. Kuhajte 30 sekundi. Zatim procijedite plodove mora.
Preostali umak vratite na laganu vatru, dodajte vino, limunovu koricu i mrkvu. Kuhajte 5 minuta. Dodajte rajčice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte mahune, šparoge i grašak. Poklopite i kuhajte 5 minuta.
Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte povrće, zatim kore pa opet povrće i tako dok sve ne posložite. Pomiješajte ricotta sir s jajima i parmezanom, začinite s malo muškatnog oraščića, soli i paprom po želji. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kore za lazanje te prelijte s preostalim maslinovim uljem.
Pecite 30 minuta, ili dok lazanje ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite odmah.
Dobar tek!