Cheesecake je nedavno postao delicija za kojom su svi poludjeli. Donosimo vam jednostavan i brz rececept za koji vam treba samo pola sata i malo dobre volje.
Sastojci:
5 žlica smeđeg šećera (naravno u nedostatku može i bijeli)
6 žlica običnog šećera
150 g maslaca
500 g svježeg krem sira (najbolje Vindijin)
1 limun
2 jaja
2 vanil šećera
2 kisela vrhnja 20% masnoće
Priprema:
Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera.
Pećnicu stavite da se grije na 250C.
200 g Petit Beure keksa nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.
Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
Stavite peći točno 4 minute.
ŽUTA KREMA: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice šećera i 1 vanil šećer.
Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Kremu prelijte preko keksa i staviti peći 20 minuta na 170C.
BIJELA KREMA: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer.
Kada se je žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
Tortu ostaviti da se ohladi prije posluživanja, a možete ju ukrasiti šumskim voćem.
Dobar tek!