Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Napravite zdrav i aromatičan kruh od najfinijeg pirovog brašna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca gotovo su magičan spoj. Marina hvali Karlu nježnim sipanjem brašna u posudu u kojoj će zamijesiti kruh, a Karla svojom posebnošću udovoljava zahtjevima Marine, ali i ostalih domaćica da od brašna naprave zdrav obrok u kojem će uživati cijela obitelj! Ovako bi se najjednostavnije mogla opisati radionica ‘Druga dimenzija kruha’ koju je Marina održala u Popovićevom mlinu u srcu Delnica. Bila je to interaktivna radionica za urbane žene koje su se na početku ženskog vikenda opustile mijeseći kruh.

- Cure moje, upoznajte Karlu, fino i čisto brašno koje je pravo umijeće zamijesiti- rekla je na početku radionice Marina i najavila kako će tog dana pokazati kako nastaje jedan od njezinih najpopularnijih kruhova- pirov kruh sa sušenim rajčicam i aromatičnim začinima. – Pirovo brašno je kompaktno, meni osobno najdraže, a kako vidim Žitoproizvod ga radi u bijeloj i integralnoj varijanti. Ja danas biram integralno pirovo brašno koje će se savršeno sljubiti sa sušenim rajčicama, dvije vrste češnjaka ali i tajnim sastojkom kojeg ću vam kasnije otkriti- rekla je simpatično Marina i kuhačom počela miješati sve sastojke ovog kruha. Ono što je posebnost je to da kruh nema kvasca, priprema mu je izuzetno jednostavna, a kad ga ispečete teško možete odlučiti je li to više kruh ili slani kolač.

Što vam je potrebno?

40 dkg pirovog brašna Karla

1 žličica sode bikarbone

3,5 dcl grčkog jogurta

10 dkg ribanog sira

5 dkg suhih rajčica

1 žličica soli

Žličica češnjaka u prahu (može bijeli i crni u kombinaciji)

Žličica suhog bosiljk

 

Kako pripremiti?

Zagrijte pećnicu na 200°C pa dok se pećnica grije napravite sljedeće: kalup za pečenje kruha (najbolje onaj uski duguljasti) obložite papirom za pečenje, suhe rajčice narežite na manje komade i naribajte sir. U posudu stavite suhe sastojke – brašno, sol, sodu, sir, češnjak, bosiljak i rajčice pa sve promiješajte drvenom kuhačom. Zatim dodajte grčki jogurt i umijesite mekano tijesto.

Napravite duguljasti oblik za kalup ili kuglu ukoliko pečete u vatrostalnoj zdjeli pa je nožem zarežite u križ i pospite ribanim sirom. Stavite u kalup i pecite 40 minuta.

Savršen kruh počinje sa izborom brašna!

Upravo toga su svjesni u poznatoj Kalovačkoj tvrtki Žitoproizvod koja se već više od sedamdeset godina sustavno bavi proizvodnjom najkvalitetnijeg brašna i krupice s ciljem da finalni proizvodi koji izlaze iz ove tvornice  osiguravaju cjelovit, uravnotežen obrok izvrsne kvalitete. Žitoproizvod je jedna od rijetkih tvrtki koja se može pohvaliti zaokruženim procesom proizvodnje od zrna do brašna-  Imaju vlastiti silos, mlin te proizvodni pogon svježe tjestenine, kao i pekarnica. Zvijezda Žitoproizvoda je  Karla, brend kvalitetnog brašna koji svojim sastavom odgovaraju potrebama i željama suvremenih obitelji, koji je dostupan u Plodinama i Konzum trgovinama.

 

Foto: Nikola Zoko

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *