Sastojci:
RIO MARE INSALATISSIME MAIS e TONNO, krumpir, cherry rajčica, lisnata salata (romanska ili regica ili misuno), peršin list, ljubičasti luk, kapari, crne masline otkoštene, kuhana jaja
Dressing: dijon senf, maslinovo ulje, vinska kvasina, limunov sok
Priprema:
Krumpir u kori kuhamo u slanoj vodi. Kada se krumpir malo ohladi, ogulimo koru i narežemo na ploške.
Jaja kuhamo tvrdo, kada se ohlade prepolovimo ih.
Ljubičasti luk ogulimo, prepolovimo i narežemo na trakice.
Cherry rajčicu operemo i prepolovimo.
Lisnatu salatu operemo i ocjedimo, natrgamo na manje listove.
Peršin operemo i nasjeckamo.
Kapare ocijedimo, masline također i narežemo ih na kolutiće.
Za izradu dressinga iscjedimo limunov sok, dodamo žlicu dijon senfa, kvasinu, maslinovo ulje i posolimo. Omjer octa i ulja je 1:1.
Pomiješamo sve sastojke osim jaja, dodamo RIO MARE INSALATISSIME MAIS e TONNO i prelijemo dressingom. Salatu popaprimo, posolimo i dobro promiješamo. Na salatu dodamo kuhano jaje i po želji prelijemo sa još malo maslinova ulja