Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

NICOISE SALATA sa RIO MARE INSALATISSIME MAIS e TONNO

Nicoise salata sa Rio Mare tunom

Sastojci:

RIO MARE INSALATISSIME MAIS e TONNO, krumpir, cherry rajčica, lisnata salata (romanska ili regica ili misuno), peršin list, ljubičasti luk, kapari, crne masline otkoštene, kuhana jaja

Dressing: dijon senf, maslinovo ulje, vinska kvasina, limunov sok

 

Priprema:

Krumpir u kori kuhamo  u slanoj vodi. Kada se krumpir malo ohladi, ogulimo koru i narežemo na ploške.

Jaja kuhamo tvrdo, kada se ohlade prepolovimo ih.

Ljubičasti luk ogulimo, prepolovimo i narežemo na trakice.

Cherry rajčicu operemo i prepolovimo.

Lisnatu salatu operemo i ocjedimo, natrgamo na manje listove.

Peršin operemo i nasjeckamo.

Kapare ocijedimo, masline također i narežemo ih na kolutiće.

Za izradu dressinga iscjedimo limunov sok, dodamo žlicu dijon senfa, kvasinu, maslinovo ulje i posolimo. Omjer octa i ulja je 1:1.

Pomiješamo sve sastojke osim jaja, dodamo RIO MARE INSALATISSIME MAIS e TONNO i prelijemo dressingom. Salatu popaprimo, posolimo i dobro promiješamo. Na salatu dodamo kuhano jaje i po želji prelijemo sa još malo maslinova ulja

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *