Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pileći tanjur za 4 osobe

Sinisa_Skender_KukiSiniša Škender – Kuki, službeni  kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr pripremio je ukusni pileći tanjur.

Ovaj lagani obrak idealan je za ranu večeru ili ako su vam došli nenajvljeni gosti, a vi niste stigli ništa pripremiti. Obrok je jednostavn, brz i jeftin, a prema svajetu chefa Kukija, Pileći tanjur možete kombinirati s raznim povrćem koje vam se nađe u hladnjaku.

Za pileći tanjur potrebno nam je:

-0.30kg pilećih prsa bez kože i kostiju

-manju glavicu zelene salate (kristalka ili neka druga)

-0.20kg slanutka kuhanog; može iz konzerve

-sveža čili paprika 1 mala (ovisno koliko podnosite ljuto)

-svježa rajčica 2 komada (otprilike 0.25kg)

-svježa paprika 2 komada (otprilike 0.20kg)

-prženi bademi 1 velika žlica (narezanih)

-nar 1 (približno oko 0.20kg)

-kukuruz kuhani u zrnu 1 manja konzerva (približno oko 0.20kg)

Priprema:

pileci_tanjur_U veliku zdjelu narežemo zelenu salatu na rezance.

Dodamo slanutak i čili papriku narezanu na rezance

Zatim dodamo rajčice koje smo narezali na kockice .

Papriku svježu narežemo na rezance,

dodamo usitnjene bademe, kukuruz,

nar istučemo u posudu

Na tavi ispržimo pileća prsa narežemo ih na malo veće kockice

Začinimo sa soli ,paprom, maslinovim uljem i jabučnim octom.

Sve zajedno promješamo i poslužimo na tanjure.

Dobar tek!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *