Siniša Škender – Kuki, službeni kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr pripremio je ukusni pileći tanjur.
Ovaj lagani obrak idealan je za ranu večeru ili ako su vam došli nenajvljeni gosti, a vi niste stigli ništa pripremiti. Obrok je jednostavn, brz i jeftin, a prema svajetu chefa Kukija, Pileći tanjur možete kombinirati s raznim povrćem koje vam se nađe u hladnjaku.
Za pileći tanjur potrebno nam je:
-0.30kg pilećih prsa bez kože i kostiju
-manju glavicu zelene salate (kristalka ili neka druga)
-0.20kg slanutka kuhanog; može iz konzerve
-sveža čili paprika 1 mala (ovisno koliko podnosite ljuto)
-svježa rajčica 2 komada (otprilike 0.25kg)
-svježa paprika 2 komada (otprilike 0.20kg)
-prženi bademi 1 velika žlica (narezanih)
-nar 1 (približno oko 0.20kg)
-kukuruz kuhani u zrnu 1 manja konzerva (približno oko 0.20kg)
Priprema:
U veliku zdjelu narežemo zelenu salatu na rezance.
Dodamo slanutak i čili papriku narezanu na rezance
Zatim dodamo rajčice koje smo narezali na kockice .
Papriku svježu narežemo na rezance,
dodamo usitnjene bademe, kukuruz,
nar istučemo u posudu
Na tavi ispržimo pileća prsa narežemo ih na malo veće kockice
Začinimo sa soli ,paprom, maslinovim uljem i jabučnim octom.
Sve zajedno promješamo i poslužimo na tanjure.
Dobar tek!