Donosimo vam fin, brz, jeftin i zdrav recept za današnji ručak. Uživajte!
Sastojci:
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
125 g slanine
125 g šparoga
350 g riže za rižoto
300 ml bijelog vina
1 litra pileće juhe
125 g mahuna
125 g gorgonzolee
3 jušne žlice biljnih začina (peršina i bosiljka)
sol i papar
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak i odložite. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za prženje i pržite slaninu oko 3-5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite i stavite na topli tanjur. Dodajte narezane šparoge i pržite 2-3 minute. Stavite na tanjur sa slaninom. Dodajte luk i češnjak pa pržite 5 minuta dok ne omekšaju.
Dodajte rižu i promiješajte oko 2 minute. Podlijte bijelim vinom, uzavrijte, a zatim lagano kuhajte, dok riža ne upije vino. Dodajte polovicu juhe i pustite da zakuha. Lagano pirjajte, miješajući dok tekućina ne ishlapi.
Dodajte malo juhe i mahune u rižoto. Uzavrijte, pa lagano kuhajte 5-10 minuta.
Dodajte preostalu juhu, a zatim lagano pirjajte dok se tekućina ne upije i riža postane “al dente”. Umiješajte ostale sastojke dok se sir gotovo ne rastopi. Odmah poslužite.
Dobar tek!