Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Škampi i dagnje na buzaru

Pripremili smo vam ukusno jelo. Nadamo se da će te uživati.

skampi_dagnjeSastojci za 4 osobe:
1 kg škampi
1 kg dagnji
1,5 dl maslinovog ulja
3 kapule
2 rajčice
5-6 češnja češnjaka
1 kitica nakosanog peršina
1 žlica krušni mrvica
2-2,5 dl bijelog vina
sol
bijeli papar
 
 Priprema:
Škampe i dagnje u cijedilu properite pod mlazom hladne vode. Rajčice pri vrhu malo zarežite u križ, pa ih kratko uronite u kipuću vodu. Ogulite im kožicu i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte i svježi peršin sitno nasjeckajte.
U većem loncu zagrijte ulje, dodajte kapulu i kuhajte dok ne dobije žutkastu boju, dodajte proprane škampe i dagnje i kratko ih propržite. Dodajte češnjak, rajčicu i dvije žlice nasjeckanog svježeg peršina. Posolite i popaprite. Dodajte krušne mrvice i sve izmješajte. Dodajte bijelo vino i poklopite, pustite kuhati na laganoj vatri 15- tak minuta dok se svi sastojci povežu i škampi i dagnje ne skuhaju.
Poslužite ih još vruće, posute svježe nasjeckanim pešinom.
Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *