Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Torta od čokolade i maslinovog ulja

Sastojci za zdravu tortu od čokolade:torta_od_cokolade_1

• 4 jaja

• 125 grama tamne čokolade

• 125 ml maslinova ulja

• 50 gr šećera

• voće i sladoled po želji

torta_od_cokolade_2Kalup za tortu namastite maslinovim uljem i obložite papirom za pečenje. Nasjeckanu čokoladu prelijte maslinovim uljem, pa stavite na paru da se otopi. Ostavite da se malo ohladi.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto istucite dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte im otopljenu čokoladu. Zatim dodajte lagano snijeg od bjelanjaka.
Ulijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C nekih 20 minuta. Ostavite u kalupu da se ohladi. Hladnu tortu pospite šećerom u prahu. Poslužite sa svježim voćem i sladoledom, a možete i samu.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *