Sastojci za zdravu tortu od čokolade:
• 4 jaja
• 125 grama tamne čokolade
• 125 ml maslinova ulja
• 50 gr šećera
• voće i sladoled po želji
Kalup za tortu namastite maslinovim uljem i obložite papirom za pečenje. Nasjeckanu čokoladu prelijte maslinovim uljem, pa stavite na paru da se otopi. Ostavite da se malo ohladi.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto istucite dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte im otopljenu čokoladu. Zatim dodajte lagano snijeg od bjelanjaka.
Ulijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C nekih 20 minuta. Ostavite u kalupu da se ohladi. Hladnu tortu pospite šećerom u prahu. Poslužite sa svježim voćem i sladoledom, a možete i samu.