Pripremili smo vam glamouroznu tortu od jagoda. Uživajte!
Biskvit:
4 žutanjka
10 dkg šećera
1 vanilin šećer
1,5 dcl mlijeka
1/2 dcl ulja
20 dkg oštrog brašna
1 prašak za pecivo
4 bjelanjka
limunova korica
Miksati žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Kad postane gusto, svijetlo i pjenasto, dodati ulje i mlijeko, kratko promiksati, potom dodati naribanu limunovu koricu. U smjesu kuhačom lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, a potom lagano, malo-pomalo, umiješati čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u nauljeni kalup za tortu i peći na 180 stupnjeva oko 35-40 minuta.
Nadjev:
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
šećera po ukusu
oko 1/2 kg jagoda (dio ostaviti za ukrašavanje)
1/2 l šlaga
Skuhati puding od vanilije. U mlaki puding umiješati polovicu količine izrađenog šlaga, malo izmiksati.
Biskvit vodoravno razrezati u dva lista. Donji list premazati polovicom kreme od pudinga i šlaga, potom po kremi rasporediti narezane jagode. Prekriti drugim listom i na vrh namazati ostatak kreme. Čitavu tortu premazati i ukrasiti ostatkom šlaga i narezanim jagodama.
Dobar tek!