Pripremili smo vam idealni recept za tople ljetne dane. Tortu od sladoleda možete poslužiti svojim ukućanima čak i umjesto večere.
Tijesto:
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice oraha
2 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom
i dodavati orahe, brašno i pršsak
za pecivo. Ispeći biskvit i ohlađen premazati kremom, a kremu premazati šaumom.
Krema:
6 žumanjka
5 žlica šećera
3 žlice brašna
2,5 dl mlijeka
20 dag margarina
Priprema:
Umutiti žumanjke, secer i brašno s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. U ohlađeno dodati izrađen margarin.
Šaum:
5 bjelanjka
30 dag šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg postupno dodajući šećer i vanilin šećer. Tući na pari dok ne postane čvrsto i premazati preko kreme. Kolač možete preliti čokoladnom glazurom i dodati kekse.
Dobar tek!