Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Torta sa sirom i marelicama

1236908_534271656646376_1203059770_n

Tijesto:
100 g margarina ili maslaca, sobne temperature
85 g mljevenog šećera
180 g brašna
1 veliko jaje
1 žličica kardamoma
pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Nadjev:

400 g marelica
500 g sira
200 g grčkog jogurta
2 jaja
85 g mljevenog šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
šaka badema narezanih na listiće

Prhko tijesto:
Izradite maslac sa šećerom dok ne postane kremast. Umiješajte jaje te na kraju suhe sastojke. Prekrijte dno i rub namašćenog i pobrašnjenog kalupa s obručem promjera 26 cm. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
Nadjev:
Izmiješajte sir i jogurt, dodajte jaja, šećer te vanilin šećer i aromu vanilije. Miješajte dok smjesa ne postaje kremasta. Žlicom rasporedite po tijestu te utisnite polovice marelica, okruglom stranom prema gore. Pospite listićima badema i pecite na 175 C oko sat vremena.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *