Pizza s cvjetačom, šparogama i graškom
Sastojci:
Za filu:
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje.
Odstranite vanjske listove i stabiljku cvjetače. Cvjetaču natrgajte direktno u sjeckač i nasjeckajte ju dok ne bude konzistencije poput riže. Cvjetaču prebacite u veliku zdijelu i dodajte mljevene bademe, brašno, timjan, sol i papar. Dobro sjedinite sastojke. Istucite jaje i potom ga dodajte ostalim sastojcima.
Na papiru za pečenje oblikujte 6 malih krugova otprilike 1,5 cm debelih. Poškropite ih sa malo maslinovog ulja te zapecite u pećnici na 20-ak minuta dok ne poprime zlaćanu boju.
Dok se baze za pizzu peku, grašak stavite u vruću vodu i kuhajte ga 2 minute, zatim ocjedite i stavite ga u blender zajedno sa češnjakom, uljem, soli, paprom i metvicom. Izmiksajte do krupne konzistencije i ostavite sa strane. Odstranite drvenasti dio stabiljke šparoga i narežite ih na pola njihove dužine.
Kada su baze za pizze gotove, na njih položite smjesu graška i češnjaka te narezane šparoge pa vratite u pećnicu na dodatnih 6-8 minuta.
Izvadite iz pećnice te ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se tijesto malo ne stvrdne.
Dobar tek!