Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Vesela ljetna pizza sa šparogama

Pizza s cvjetačom, šparogama i graškom

zdrava-pizza-šparoge

Sastojci:

  • pola cvjetače
  • 35 g mljevenih badema
  • 1 čajna žličica nepšeničnog brašna
  • 1 čajna žličica timjana
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 1 jaje

Za filu:

  • 150 g svježeg graška
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 čajna žličica repičinog ulja
  • prstohvat soli i papra
  • svježa metvica
  • 6 šparoga

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje.

Odstranite vanjske listove i stabiljku cvjetače. Cvjetaču natrgajte direktno u sjeckač i nasjeckajte ju dok ne bude konzistencije poput riže. Cvjetaču prebacite u veliku zdijelu i dodajte mljevene bademe, brašno, timjan, sol i papar. Dobro sjedinite sastojke. Istucite jaje i potom ga dodajte ostalim sastojcima.

Na papiru za pečenje oblikujte 6 malih krugova otprilike 1,5 cm debelih. Poškropite ih sa malo maslinovog ulja te zapecite u pećnici na 20-ak minuta dok ne poprime zlaćanu boju.

Dok se baze za pizzu peku, grašak stavite u vruću vodu i kuhajte ga 2 minute, zatim ocjedite i stavite ga u blender zajedno sa češnjakom, uljem, soli, paprom i metvicom. Izmiksajte do krupne konzistencije i ostavite sa strane. Odstranite drvenasti dio stabiljke šparoga i narežite ih na pola njihove dužine.

Kada su baze za pizze gotove, na njih položite smjesu graška i češnjaka te narezane šparoge pa vratite u pećnicu na dodatnih 6-8 minuta.

Izvadite iz pećnice te ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se tijesto malo ne stvrdne.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *