Siniša Škender – Kuki, službeni kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr skuhao nam je ukusni ručak. Zec u vinu, na prvi pogled izgleda komplicirano za pripremu, no kad krenete kuhati, shvatiti ćete da se zapravo radi o vrlo jesnostavnom obroku. Obavazno pripremite i iznenadite svoje ukućane ovom širokom paletom okusa.
Zec u vinu za 4 osobe
1 kg zeca
0.2 kg crvenog luka
2 češnja češnjaka
0,5. Lit. bijelog vina
0.10 kg svježe paprike 0.10kg
0.10 kg mrkve
2 grančice svježeg mažurana
Jedna vezica peršinovog lista
0.0 3lit. konjaka
Slatka crvena paprika
1 manja, svježa, chili paprika
Svježe brusnice ili 2 jušne žlice pekmeza od brusnice
Priprema
Meso narežemo na kockice stavimo na zagrijanu masnoču ;
kada porumeni stavimo luk narezan na listive koji smo prethodno očistili
Zatim dodamo češnjak narezan na listiće i mažuran
Dok dinstamo meso i luk, polako dodajemo vodu. Zatim naribamo mrkvu i dodamo mesu.
Zatim dodamo svježu papriku narezanu na sitne kockie, potom malu žličicu slatke crvene paprike.
Sve začinimo sa soli i paprom te dodamo čili papriku po želji.
Na kraju dodamo brusnice da se malo prodinstaju.
Sve ukrasimo nasjeckanim peršinom.
Idealan prilog uz ovo jelo su kuhani fosili ili pene; oko 0.10kg po osobi.
Dobar tek!