Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Torta od naranče i čokolade

Kombinacija tamne čokolade i naranče savršena je za ove hladne zimske dane.

torta_od_narance-i_cokolade_Sastojci

2 naranče

8 jaja (odvojeni bjelanjci i žumanjci)

200 g šećera

250 g mljevenih badema

150 g tamne čokolade, otopljene

prstohvat soli

Glazura

150 g tamne čokolade

1 žlica maslaca

Postupak

  • Naranče dobro operite pa ih stavite kuhati u puno hladne vode. Kad zakuhaju prolijte vodu, dodajte novu vodu i nastavite kuhati dok nisu jako mekane, nekih petnaestak minuta.
  • Kuhane naranče prebacite u blender i sameljite ih u kašu.
  • Bjelanjke istucite u čvrst snijeg uz dodatak prstohvata soli.
  • Žumanjke pjenasto miješajte sa šećerom dok ne postanu svijetla i pjenasta.
  • Dodajte im otopljenu čokoladu, bademe i mljevenu naranču. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu pa na kraju lagano umiješajte i tučene bjelanjke.
  • Pripremljenu smjesu izlijte u kalup promjera 25 cm obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva, 45 minuta.

Glazura

  • Nad laganom vatrom otopite čokoladu uz dodatak maslaca.
  • Pripremljenom čokoladom premažite pečenu tortu.
  • Po želji tortu još možete ukrasiti kriškama naranče.

Dobar tek!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *