Siniša Škender – Kuki, službeni kuhar Hrvatske skijaške reprezentacije, za glam.hr skuhao je prefinu juhu od graška. Ovo toplo predjelo, idealno za hladne jesenske dane, možete poslužiti i kao glavno jelo, s obzirom da se sastoji od bogatih i hranjivih sastojaka.
Za pripremu juhe potrebno je
0.5 kg graška smrznutog ili svježeg
0.2 kg krumpira
O.1o kg crveni luk
3 češnja češnjaka
0.5 litre Mlijeka
0.10 litre vrhnja za kuhanje
Priprema
u lonac stavimo malo maslinovog ulja i upalimo da se masnoća zagrije.
-zatim na masnoću stavimo crveni luk koji smo prethodno očistili i narezali na kockice.
-kada se luk izprži dodamo mu češnjak,krumpir(koji treba oguliti i narezati na kockice) i grasak.
-sve to lagano treba prodinstati i lagano doljevati tekucinu,prvo vodu a onda mljeko uliti.
-sve to treba prokuhati oko 30 minuta.
-skinuti sa vatre i propasirati štapnim mikserom .
-lonac zatim vratimo na štednjak ,dodamo slatko vrhnje za kuhanje.
- sve to začinimo sa soli i paprom te prokuhamo jos 5 minuta
-zatim poslužimo.
Dobar tek!