Za sve ljubitelje palačinki donosimo jedan posve drugačiji recept. A ako i niste neki fan ove slastice, sada biste to mogli postati! Priprema je jednostavna i brza te idealna za neočekivane posjete kada gostima nemate ponuditi štogod slatko.
60 g gorke čokolade
2 žlice maslaca
3 jaja
45 g šećera
malo soli
320 ml mlijeka
pola vrećice vanilin šećera
2 žlice kakaa
150 g brašna
Za fil:
200 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
banana
2 kiwija
nekoliko jagoda ili malina
Priprema
Istopite maslac i čokoladu na pari, stalno miješajući, a kad se čokolada otopi, maknite s vatre. U većoj posudi umutite jaja, pa dodajte šećer i sol, mlijeko, vanilin šećer, brašno i kakao. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, bez grudica. Polako sipajte otopljenu čokoladu uz neprestano miješanje. Masu ostavite da odstoji pola sata u frižideru, a prije pečenja malo na sobnoj temperaturi. Pecite palačinke na podmazanoj i zagrijanoj tavi. Bijelu čokoladu rastopite i sastavite sa umućenim slatkim vrhnjem i šećerom u prahu. Nafilajte palačinke, preko rasporedite voće i zarolajte.
Dobar tek!