Jeste li znali da je kesten jedna od prvih namirnica koju je čovjek jeo, za što postoje i arheološki nalazi? Plod kestena spada u nutritivno visokovrijedne namirnice; bogat je kalcijem i kalijem, željezom, te mnogim vitaminima B skupine. Ako to sve uzmete u obzir, nema razloga da ne isprobate ovu super-jednostavnu i preukusnu tortu. U slast!
Sastojci:
• 500 g kesten pirea
• 100 g maslaca (80 g za tortu, 20 g za preljev)
• 160 g čokolade (100 g za tortu, 60 g za preljev)
• 50 g keksa sa žitaricama
Priprema:
1. Na pari otopite maslac (80 g) i čokoladu (100 g). Dodajte kesten pire i i izmrvljene kekse sa žitaricama.
2. Miješati dok se smjesa ne ujedini.
3. Smjesu oblikovati u tortu (ako ju stavljate u kalup, ne zaboravite ga lagano nauljiti!), te staviti u hladnjak.
4. Na pari otopite ostatak maslaca (20 g) i čokolade (60 g), te prelijte tortu dobivenim preljevom. Vratiti u hladnjak.
5. Poslužite tortu uz sladolaed po želji ili tučeno slatko vrhhnje.