Talijanski kuhar Giuseppe Daddio zaštitno je lice trgovačkog centra Billa, a ujedno i poznati kuhar svjetske klase. Svojim kulinarskim umijećem osvojio je i englesku Kraljicu Elizabetu i Woody Allena te mnoge druge poznate ličnosti.
Trenutno je šef kuhinje u restoranu u blizini Napulja te voditelj kuharske škole. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu raspolaže velikim brojem savjeta i trikova koji se odnose na zdravu prehranu i svježe namirnice.
Guiseppe Daddio rođen je 1976. godine u Italiji u pokrajini Caserta. Na svoje putovanje u svijet kulinarstva otisnuo se sa 13 godina. Od tada je njegov život postao stalno putovanje kroz kuhinje vrhunskih hotela i restorana. Svoje učenje započeo je u hotelu Cristallo u mjestu Cortina D’Ampezzo, gdje je naizmjence pohađao školu i stjecao iskustvo u kuhinji, pokušavajući uskladiti kvalitetno radno iskustvo s odličnim akademskim rezultatima. Tijekom boravka u „Marino alla Scala“ u Milanu u vlasništvu Trussardia, odradio je i svoj vojni rok.
1998. godine boravio je u Švicarskoj u hotelu „Badrutz‘s Palace Hotel in St. Moritz“ gdje je impresionirao brigadu od 50 bijelih kuharskih kapa svojom originalnom tehnikom kuhanja.
Po povratku u Italiju pridružio se Hotelu Eden u Rimu kojem je zatim dodijeljena Michelin zvjezdica. Radio je i s poznatim kuharom Antoniom Collonaom u vrhunskom restoranu L‘Osteria Labico, kojem je također dodijeljena Michelin zvjezdica. Bio je glavni kuhar u novom hotelu „Es Hotel“ u središtu Rima, gdje je vodio tim od 20 renomiranih kuhara tijekom 5 godina.
Od ožujka 2006. godine Guiseppe je počeo raditi kao konzultant kuhinje restorana Dwine Restaurant u Rimu, a kasnije, fasciniran ljepotom ovog ambicioznog projekta, odlučio je preuzeti i mjesto glavnoga kuhara.
Odrastao je u poznatim restoranima poput uglednog „Capri Palace“ na otoku Capri te je kuhao za zvijezde poput Woody Allena i englesku kraljicu Elizabetu, no njegova prava strast je kuhanje za goste u vlastitom malom lokalnom restoranu kojeg je otvorio u Caserti.
Specijalnost Guiseppe-a je kuhanje temeljeno na tradiciji, a karakterizira ga jednostavna i brza priprema te svježi i jeftini sastojci.
Zajedno s kuharom Antonellom Colonnaom stvorio je uspješan televizijski kuharski show, koji je u domove gledatelja diljem Italije donio više od 450 iznimnih recepata. Kuharica koju je izdao pod nazivom “Ricett’ iss” osvojila je prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards za 2009. godinu u kategoriji “Najbolja kuharica šefa kuhinje”.
Giuseppe Daddio danas se može pohvaliti I titulom veleposlanika Buffalo mozzarella u svijetu dodijeljenom od strane konzorcija “Mozzarella of Bufala Campana”.
Guiseppe Daddio plijeni veliku pozornost medija i javnosti u Italiji i poznati je promotor svog kraja, te talijanske kuhinje općenito.