Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Indijski Čokoladni Mithai

U mnogim dijelovima Azije, takve vrste slatkiša se spravljaju povodom rođenja djece, vjenčanja ili npr. kao blagoslov za novi posao.

Sastojci

2 litre punomasnog mlijeka/ ili ekvivalent kondenziranog mlijeka ( osobno nisam nikad, već samo sa punomasnim)
200 grama rastopljene čokolade
250 grama šećera
1 žličica kardamom sjemenke
200 grama pomiješano po Vašem izboru poput grožđica, badema, indijskih oraščića, pistacije i orasi.

Priprema

Rastopite čokoladu i držite toplom u posudi iznad tople vode.

Popržite sve orašaste plodove i dodajte grožđice. Mlijeko, u koje ste prethodno dodali , šećer i cardamom, na laganoj vatri kuhati dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa odvaja od lonca, kao i kod Indijske Halve, dodajte sada čokoladu, i smjesu sa orašastim plodovima.

Smjesu stavite u nauljenu posudu, do razine površine , staviti da se ohladi, te zatim narezati na kockice željene veličine.

Dobar Tek!

 

Aleksandra Ivanković Mazzuka

Prasadam Ketering

Vegetarijanski i veganski katering

097/ 799 0258 ili 098/ 937 66 33

prasadam.narudzbe@gmail.com

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *