Sjetite se samo kako sa proljetnim zrakama sunca uvijek iznova poželite početi trčati ili voziti bicikl, a samim time dobijete i potrebu zdravije se hraniti. Osim toga, tko još može odoljeti svježem hrskavom povrću i sočnim bobicama na tržnici.
Donosimo vam brzo-i-fino recepte za 3 proljetne salate s tjesteninom koje su izvrstan način da pomognete svom organizmu da se oporavi od teške zimske hrane.
Salata s tunom (za 4 osobe)
Za ovu salatu najbolje je odabrati neku sitniju tjesteninu. 30 dkg tjestenine skuhajte u slanoj vodi, dobro isperite i ohladite. Umiješajte 3 konzerve tune, 1 čašu jogurta i jednu čašu majoneze te jednu grančicu svježeg bosiljka. Možete dodati i povrće po želji. Poslužite hladno.
Salata s piletinom (za 4 osobe)
30 dkg pene tjestenine skuhajte u slanoj vodi, isperite i ohladite. Četiri srednje velika pileća filea narežite na tanke rezance i ispecite na malo maslinova ulja te začinite po želji. Ispećeno meso malo ohladite te pomiješajte sa tjesteninom i dodajte čašu kiselog vrhnja, čašu majoneze i jednu žlicu senfa. Cherry rajčice narežite na četiri dijela svaku te dodajte u salatu. Možete dodati i konzervu kukuruza koja će se odlično slagati s piletinom. Dobro ohladite i poslužite.
Šarena proljetna pileća salata (za 4 osobe)
10 dkg fussili tjestenine skuhajte u slanoj vodi, isperite i ostavite da se ohladi. Četiri srednje velika pileća filea narežite na tanke rezance i ispecite na malo maslinova ulja te začinite po želji. Narežite jednu manju glavicu ljubičastog luka, jednu rajčicu i pušlek crvene rotkvice. Pomiješajte tjesteninu, piletinu, luk, rajčicu i rotkvice te dodajte i crvenog radiča i salate kristal. Preporučujemo dodati i konzervu kukuruza. Začinite po želji i svom ukusu. Poslužite hladno.