BISKVIT
250g prosijanog brašna
2 jaja
1 velika žlica kakaa u prahu
115g margarina
300g šećera
240ml Buttermilka – tj. Mlaćenice / Stepka (u zamjenu može i lagani jogurt)
do 2 velike žlice crvene jestive boje za kolače (dodajte po potrebi)
1 žličica bijelog destiliranog octa
1 žličica soda bikarbone
1/2 žličice soli
KREMA
360ml slatkog vrhnja
230g svježeg sira
230g mascarpone sira
1 žličica vanilin šećera
Priprema
Biskvit
U prvoj zdjeli izmiješajte brašno, sol i kakao.
U drugoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu bojom za kolače. Boju dodajte po potrebi, dok ne dobijete intenzivnu crvenu.
U trećoj zdjeli izmiksajte margarin, šećer i vaniln šećer dok ne postanu potpuno kremasti. Dodajte dva jaja te nastavite miksati. Kad je smjesa jednolična, polako joj dodajte sadržaj prve i druge zdjele, te dobro izmiksajte.
U šalicu stavite soda bikarbonu i prelijte octom. Pustite da zavrije. Dodajte u smjesu za biskvit i izmiješajte.
Biskvit bi bilo dobro peći ili u dva identična kalupa od 23cm ili u jednom ali na dva puta, jer to olakšava kasnije rezanje na 4 dijela. Svaki biskvit pecite oko 25min na 175°C.
Pečene biskvite stavite u zamrzivač na 45min da se stisnu, (ne više od 45 da se ne smrzne), a kad izvadite, svaki biskvit prerežite na pola.
Krema
U jednoj zdjeli izradite slatko vrhnje u šlag. U drugoj zdjeli dodajte svježi sir i mascarpone, izradite te dodajte šećer i vanilin šećer, te nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Toj smjesi dodajte slatko vrhnje i zajedno izmiksajte.
Kremu podijelite na 4 dijela I njome punite tortu. Premažite ju izvana.
Možete ju i posipati kokosom. Pustite tortu da se rashladi u frižideru bar sat vremena prije posluživanja.
Posluživanje
Ova krema izvrsna je i za premazivanje/punjenje muffina tj. pretvaranje muffina u cupcakese. Samo dodajte boju po želji i zaigrajte se.