Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Vegan pumpkin curry

OLYMPUS DIGITAL CAMERASastojci:

 

  • tikva od oko 1 kg, narezana na kockice
  • 1-2 šalice kuhanog slanutka
  • 400 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
  • šalica i pol do dvije juhe (skuhati pokoju mrkvu i peršin)
  • 2 luka, sitno narezuckati
  • 2 limete ili limuna
  • Ulje
  • Začini

 

  • 2-3 žlice paste za tajlandski žuti curry ili sa strane pripremiti začine i dobro ih pomiješati:
    1 režanj zdrobljenog češnjaka, pola žličice mljevenog korijandera (od sjemenki), suhog čilija prema ukusu, 1 žličicu curry praha, po navrh noža kurkume, kumina, soli i papra), naribanu koricu limuna i oko 1 cm naribanog đumbira.
  • Đumbir, čili i papar (izbacite ako jelo spremate i za djecu)
  • 2-3 limunove trave
  • 1-2 grančice svježeg korijandera
  • 1 žličica sjemenki gorušice
  • ulje

Priprema:

 

  1. Na lagano zagrijanom ulju polako pržiti luk kojem ste dodali pastu za tajlandski curry i sve navedene začine
  2.  Uz miješanje pržiti oko 2-3 minute pa dodati tikvu i pomiješati sa začinima i lukom
  3. Dodati juhu i kokosovo mlijeko te lagano zakuhati
  4. Nakon desetak minuta dodati i slanutak i kuhati još 10 minuta dok tikva/bundeva ne postane potpuno meka
  5. U ovom je stanju curry moguće zamrznuti

 

Posluživanje:
Za posluživanje iscijediti sok limete ili limuna i pomiješati s curryjem. Posuti obilno s narezanim lišćem korijandera i poslužiti uz rižu, bijeli kruh ili indijski kruh naan.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *